Všední i nevšední zážitky aukázky textů

Játrová paštika bez éček

Publikováno 18.07.2018 v 15:40 v kategorii Jídlo, přečteno: 51x

Játrová paštika bez éček Tuto jednoduchou rychlou a výbornou paštiku mám fakt rád.

Tuto jednoduchou a výbornou paštiku mám fakt rád. Budeme na ni potřebovat, ¼ máslo, 1 cibuli, vaničku 300gjater-ideálně krůtích, sůl, pepř, provensálské koření,víno-ideálně výrazné červené typu Merlot z Chille apod. A kousek řepy. Začnu od konce. Řepu dávám do paštiky proto, že zabrání zašednutí hmoty a paštika tak vypadá mnohem lépe. Řepu povařím do poloměkka třeba i s novým kořením. Oloupu a čtvrtku ji dám pak do směsi.

Jinak začínám klasicky cibulkou na jemnou do zlatova na rozehřáté pánvi. Pak přidám játra a zprudka je opeču, hned potom je zasypu fakt velkým množstvím sušených bylin, které ještě jemně promnu. Dále vše podliju vínem cca 3-4dcl, nechám vypařit alkohol a játra dodusím na mírnějším plameni. Tak aby se směs slušně zredukovala.

Takto připravenou směs vložím do robota a mixuji s máslem a řepou. ( před tím ji nechám trošku schladit, lépe se sní manipuluje) Pokud chci paštiku s kousky jater, po pár otočkách mixeru odeberu část hrubé paštiky. Zbytek rozmixuji na kaši, přidám hrubší část, zamíchám a je to. Paštika je poměrně řídká, ale v lednici krásně tuhne.


Tip – opravdu nešetřit na bylinkách a kvalitě vína. Nebo přidejte mandle či oříšky.


Dobrou chuť…

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?